برای نوشتن پایان نامه ارشد از کجا شروع کنیم؟ مراحل انجام پایان نامه ارشد
دغدغه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری این است که چگونه نوشتن پایان نامه را استارت بزنند. برای شروع کردن به نوشتن مقاله میتوان گامهایی مانند انتخاب یک موضوع کاربردی، نوشتن پروپوزال، نوشتن مقدمه و… را برداشت. اما هریک از این گامها دارای اقدامات مختص به خود میباشند. به همین دلیل تصمیم گرفتهایم در این مطلب پاسخ کاملی به سوال «برای نوشتن پایان نامه ارشد از کجا شروع کنیم؟ مراحل انجام پایان نامه ارشد کدامند» بدهیم. با ما همراه باشید.
آغاز مسیر نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد چگونه است؟
دانشجویانی که در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و یا دکتری مشغول به تجصیل هستند، درانتهای دوران تحصیل خود باید گزارشی از عملکرد علمی خود در چهارچوب پایان نامه ارائه کنند. به بیان بهتر مهمترین بخش تحصیل شما در دوران ارشد و یا دکتری، نوشتن پایان نامه است. نوشتن پایان نامه کاری زمان بر است. به همین دلیل باید گامی راهگشا را برای پیمودن این مسیر برداشت. انتخاب یک موضوع مناسب میتواند به خوبی در این باره گره از کار شما باز کند.
باید زمان کافی را صرف این کار کنید. میبایست به سراغ رفرنسهای خارجی و داخلی متعدد بروید. شاید این صحبتهای ما زیادی سخت گیرانه به نظر برسند. اما برای گرفتن نمرات مناسب از اساتید داور باید آنها را جدی گرفت. هدف از نوشتن پایان نامه از سوی دانشجو این است که به خوبی شیوه تحقیق کردن درست را بیاموزد.
مهارتهایی که برای شروع نوشتن پایان نامه باید داشته باشید!
کمی قبلتر گفتیم که به منظور آغاز مسیر نوشتن پایان نامه باید به خوبی اقدام به مطالعه رفرنسهای متعدد کنید. بنابراین برخورداری از مهارتهای زیر برای شما یک ضرورت است:
- داشتن سطح مناسب تسلط به زبان انگلیسی به منظور مطالعه و ایده گرفتن از رفرنسهای خارجی
- توانایی مدیریت زمان به منظور مطالعه دستهبندیهای مختلفی از منابع. برای نمونه میتوان به مجلات، مقالات، کنفرانسها و… اشاره کرد.
- برخورداری از توانایی تفکر، بررسی، تجزیه و تحلیل و… درباره مواردی که مطالعه کرده اید. قطعا نباید عین آنچه که میخواهید را کپی کنید.
- تایپ کردن فوری مواردی که یادداشت برداری کردهاید نیز دارای اهمیت بسیاری میباشد.
- توانایی یادگیری بالا و آموزش دیدن در حوزه روش تحقیق سریع و…
برای استارت زدن مسیر نوشتن پایان نامه باید چند گام و مرحله را طی کرد این گامها را به طور کامل در ادامه شرح خواهیم داد.
نحوه آغاز کردن نوشتن پایان نامه
فرقی نمیکند که دانشجوی ارشد هستید یا دکتری. در هریک از موارد مذکور برای نوشتن پایان نامه باید گامهای اصولی را بردارید. در ادامه به این گامهای اصولی اشاره خواهیم کرد.
موضوع پژوهش موردنظر خود را انتخاب کنید
بدیهی است که تا موضوعی انتخاب نشود، اصلا یک کار علمی معنا ندارد. باید موضوعی را انتخاب کنید که خلاقانه باشد و قبلا هم کسی آن را برای تحقیق انتخاب نکرده باشد. برای این مورد پاسخگویی به سوالات زیر به خوبی به شما کمک میکند:
- چه موضوعی برای مطالعه مورد علاقه شماست؟
- آیا مطالعه کافی در این زمینه داشته باشید؟
- آیا برای تحقیق در این باره منابع کافی دراختیار شماست؟
- آیا مطالعات علمی استاد شما با این موضوع مرتبط است؟
جستجو در اینترنت نیز یک راه خوب درکنار تمامی موارد فوق است. از این طریق میتوانید درجریان تمامی اخبار حوزه خود قرار بگیرید.
نوشتن پروپوزال
شاید بپرسید که نوشتن پروپوزال چه اهمیتی دارد و هدف از نوشتن آن چیست؟ در واقع به کمک پروپوزال میتوانید هدفی که از انجام یک تحقیق دارید را روشن کنید. باید در این پروژه علمی به مواردی مانند ضرورت انجام تحقیق، هدف از این تحقیق، روشهایی که بکار گرفتهاید و… اشاره کنید. البته این پروژه علمی خیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مطرح نیست و دانشجویان دکتری باید به آن بپردازند. دانشجویان دکتری به کمک نوشتن پروپوزال به اساتید خود اثبات میکنند که مسیری که پیموده اند، درست بوده است.
نوشتن مقدمه
فرض کنید موضوعی که برای تحقیق انتخاب کرده اید، سلول خورشیدی باشد. در مقدمه کار خود باید توضیح دهید که چه هدفی از انتخاب این موضوع داشته اید. باید با خود مشخص کنید که چرا سلولهای خورشیدی را انتخاب کردهاید و مزایا و معایب این سلولها کدامند؟ البته که درانتها هم باید اهمیت و نکات کلیدی را در پایان نامه خود ذکر کنید. نوشتن مقدمه به طور معمول دارای ساختار خاص خود میباشد. این ساختار متشکل از بخشهایی چون فرضیه تحقیق، مشکلات، مزایا، معایب و… میباشد.
روش تحقیق خود را شرح دهید
باید در این قسمت به طور کامل توضیح دهید که برای تالیف این پروژه علمی چه کارهایی انجام داده اید. خواننده باید به طور کامل تفهیم شود که چگونه این اطلاعات و دیتاها بدست آمده اند؟ نرمافزارها و پارامترهای اندازه گیری و… از مهمترین مواردی هستند که در این قسمت باید ذکر شوند.
آخرین مرحله؛ بحث و نتیجه گیری
همانطور که از نام این قسمت پیداست، باید به طور کامل به نتایجی که از این تحقیق بدست آورده اید، بپردازید. این کار به کمک اشکال، جداول، نمودارها و… صورت میگیرد. نیازی به تفسیر خیلی دقیق آن نیست. همین که خواننده آن را کامل متوجه شود، کفایت میکند.
موسسه پایان نویس آماده ارائه خدمات در زمینه انجام پایان نامه به شما دانشجویان عزیز می باشد تا ضمن صرفه جویی در وقت شما، بهترین خدمات را با بهترین کیفیت و با ۲۰% تخفیف برای شما انجام دهد. شما می توانید با خیالی آسوده تمام موارد زیر را به ما بسپارید: انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال و انجام مقاله های متنوع علمی و پژوهشی و ISI ، انجام پروژه spss و تحلیل آماری پایان نامه و همچنین انجام ترجمه تخصصی مقاله و کتاب، انجام پایان نامه فنی و مهندسی، انجام پایان نامه علوم انسانی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم پزشکی جزوی از تخصص ماست. در موسسه پایان نویس برای هر رشته کارشناس و پژوهشگر مربوط به رشته شما بر روی پروژه شما کار خواهد کرد این ویژگی ها پایان نویس را به بهترین موسسه انجام پایان نامه تبدیل کرده است. پس با خاطری آسوده تمام دغدغه های خود را به ما بسپارید.
بدون دیدگاه