فصل‌های پایان نامه دکتری

لازمه اتمام تحصیل در مقطع دکتری و دریافت مدرک مربوط به این مقطع تحصیلی، ارائه یک پایان نامه مناسب است. این پایان نامه دارای ۵ فصل مختلف بوده و تفاوت‌هایی با پایان نامه ارشد داراست. هریک از این فصول به اموری مانند پیشینه پژوهش، روش انجام پژوهش و جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها و… اختصاص دارد. هر دانشگاهی در کشور دارای قوانین خاص خود برای انجام پایان نامه است. به طوری که این پایان نامه‌ها از نظر تعداد فصول و… دارای تفاوت‌هایی ممکن است باشند. اما به طور معمول این کار علمی دارای ۵ فصل است. آیا قصد دارید با پایان نامه دکتری به طور کامل آشنا بشوید؟ این مطلب برای شماست. پس تا پایان ما را همراهی کنید.

فصل‌بندی رساله دکتری

از پایان نامه یا همان رساله دکتری می‌توان به عنوان نوعی کار علمی یاد کرد که حاصل تحقیقات دانشجویان در این مقطع تحصیلی است. می توان واحد پایان نامه را به عنوان اصلی‌ترین واحد این مقطع تحصیلی تلقی کرد. در این دوره تحصیلی باید دانشجویان را با تنظیم و نگارش پایان نامه اشنا کرد. همچنین باید موضوع و یا پرسشی مربوط به رشته خود را انتخاب کنید و به یافتن اطلاعات کافی و پاسخ کامل درباره آن بپردازید. اما همانطور که در ابتدای مطلب هم خدمت شما گفتیم، پایان نامه دارای فصول مختلفی است. مهم‌ترین فصول مربوط به پایان نامه دکتری به شرح زیرند:

  • مقدمه
  • پیشینه تحقیق
  • مواد و روش‌ها
  • نتایج و بحث
  • نتیجه گیری و پیشنهاد

برای انجام و نگارش هریک از بخش‌های فوق، باید با اصول آن آشنا باشید. در ادامه هریک از فصول را زیر ذره بین برده و توضیحات کاملی را درباره آن‌ها خواهیم داد. با ما همراه باشید.

فصل نخست: کلیات تحقیق

نمی‌توان ادعا کرد که این فصل دارای حالت روایتی است. به طور معمول می‌توان بیان شش مورد را در این فصل دید. این فصل را در لیست زیر آورده ایم:

  • مسئله اصلی که پژوهش داراست.
  • اهمیتی که پایان نامه شما دارد.
  • سوالاتی که در تحقیق قرار است پاسخ داده شوند.
  • محدودیت‌ها و موانعی که در این مسیر وجود دارند.
  • فرضیات پژوهشی که قصد انجام آن را دارید.
  • توضیح درباره عبارات تخصصی

باید در نوشتن این فصل نهایت خلاقیت و مهارت را از خود نشان بدهید. چرا که به دنبال نگارش این فصل به شکل مناسب، خواهید دید که خواننده نسبت به مطالعه ادامه فصل امیدوار می‌شود. همچنین درک بهتری از بخش‌های بعدی پیدا خواهد کرد.

چگونه پایان‌نامه را به مقاله تبدیل کنیم؟ساده ترین روش
ادامه مطلب

فصل دوّم: ادبیات تحقیق

خود این فصل هم دارای دو بخش کلی است. نخستین بخش این فصل به مبانی نظری پژوهش ارتباط دارد و پیشینه تحقیقات هم مربوط به بخش دوّم آن می‌شود. برای نوشتن مبانی نظری باید وابسته به متغیر‌های اصلی تحقیق تئوری‌های حاکم بر هر متغیر را بیان کنید. یعنی اینکه مواردی مانند شکل گیری متغیر ها، دلیل آن و… را به خوبی بررسی کنید. در قسمت دوّم این فصل هم باید تحقیقاتی که مربوط به این متغیر‌ها هستند را زیر ذره بین ببرید. به کمک این فصل از پایان نامه دکتری، بیان خواهید کرد که به کمک سایر تحقیقاتی که پیش از تحقیق شما انجام شده اند، چه مطالبی را فراگرفته اید.

فصل سوّم: روش تحقیق

این فصل به بیان توضیح درباره نحوه انجام تحقیقات و روش‌های بکارگیری ابزار‌ها اختصاص دارد. درصورتی که امکانات و روش انجام تحقیقات را به خوبی بیان کنید، مخاطب شما درخواهد یافت که برای نگارش این مطالب به صورت حرفه‌ای عمل کرده اید. به بیان بهتر این امر به اعتبارسنجی کار شما اختصاص دارد.

فصل چهارم: نتایج بدست آمده و تجزیه و تحلیل داده‌ها

شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین فصول پایان نامه، همین فصل است. در این فصل نتایج حاصل از تحقیقات بیان شده و تجزیه و تحلیل ناشی از آن‌ها بیان می‌شود. همچنین طرح‌ها و جزئیاتی برای پژوهشگران بعدی ارائه می‌شود. برای بیان نتایج حاصل از تحقیق، راه‌های مختلفی وجود دارد. از جداول و نمودار‌ها گرفته و…. همچنین تصاویر متعدد هم می‌توانند به عنوان یک منبع موثر ایفای نقش کنند. البته باید در محتوای خود شرحی از اصلی‌ترین اطلاعات مربوطه هم ارائه کنید.

بهترین کار این است که برای هر جدول صفحه جداگانه‌ای را درنظر بگیرید تا کاربران بهتر بتوانند آن‌ها را مشاهده و درک کنند. این را هم اضافه کنیم که بهتر است جداول و تصاویر حتی الامکان به صورت خلاصه بیان شوند. نیازی نیست که جزئیات غیرضروری را به طور کامل بیاورید. همچنین بهتر است علاوه بر حقایق؛ اتفاقات احتمالی را هم درنظر داشته باشید. کاملا باید توضیح بدهید که تحقیقات شما، تایید کننده کدام دسته از تحقیقات پیشین است؟

فصل پنجم: نتیجه گیری

همانطور که از نام این فصل می‌توان برداشت کرد، باید نتایج حاصل از ارزیابی را در این فصل بیان کرد. منظور تحقیقاتی است که در فصول پیشین به آن‌ها اشاره کرده ایم. نباید در این فصل به سراغ بیان اطلاعات و داده‌های جدیدی بروید. این نتیجه گیری باید به طوری باشد که به صورت واضح کلیدی‌ترین نکات را بیان کند.

رساله دکتری چیست؟ + مراحل کامل نوشتن (راهنمای جامع)
ادامه مطلب

فصل ششم: منابع

نگارش این قسمت برای جلوگیری از وقوع سرقت ادبی و علمی ضرورت دارد. باید به منظور ادای احترام به تمامی محققان پیشین، منابعی که از آن‌ها برای نگارش پایان نامه کمک گرفته‌اید را ذکر کنید. آن هم با تمامی جزئیات مربوطه که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نویسنده، سال نشر تحقیق و… اشاره کرد.

فصل‌بندی رساله دکتری دانشگاه ازاد

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، پایان نامه‌ها به طور معمول دارای ۵ یا ۶ فصل هستند. اما گاها وابسته به نوع دانشگاه ممکن است تعداد فصول پایان نامه متفاوت با این اعداد باشد. به همین دلیل بهترین کار این است که برای اطلاع از ساختار و تعداد فصول پایان نامه، به دفتر تحصیلات تکمیلی دانشگاه مراجعه کنید.

ساختار رساله دکتری

اصلی‌ترین بخش مربوط به ساختار رساله دکتری، مربوط به فصل‌بندی آن است. درباره فصل‌بندی این کار علمی کامل‌ترین توضیحات خدمت شما ارائه شد. اما این را بدانید که صفحات ابتدایی رساله هم باید به درستی نگارش شوند. این صفحات به مواردی مانند اطلاعات شخصی دانشجو، اطلاعات مربوط به دانشگاه و اساتید، قدردانی و… اختصاص دارند. مشورت از موسسه‌های علمی معتبر، می‌تواند شما در مسیر نگارش هرچه بهتر رساله دکتری یاری کند.

موسسه پایان نویس آماده ارائه خدمات در زمینه انجام پایان نامه به شما دانشجویان عزیز می باشد تا ضمن صرفه جویی در وقت شما، بهترین خدمات را با بهترین کیفیت و با ۲۰% تخفیف برای شما انجام دهد. شما می توانید با خیالی آسوده تمام موارد زیر را به ما بسپارید: انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال و انجام مقاله های متنوع علمی و پژوهشی و ISI ، انجام پروژه spss و تحلیل آماری پایان نامه و همچنین انجام ترجمه تخصصی مقاله و کتاب، انجام پایان نامه فنی و مهندسی، انجام پایان نامه علوم انسانی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم پزشکی جزوی از تخصص ماست. در موسسه پایان نویس برای هر رشته کارشناس و پژوهشگر مربوط به رشته شما بر روی پروژه شما کار خواهد کرد این ویژگی ها پایان نویس را به بهترین موسسه انجام پایان نامه تبدیل کرده است. پس با خاطری آسوده تمام دغدغه های خود را به ما بسپارید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *