برای انتخاب موضوع پایان نامه و پروپوزال می‌توان از راه‌های مختلفی وارد شد. به عنوان مثال می‌توان به سراغ منابع مختلف رفت و آن‌ها را مطالعه کرد و یا از استاد راهنما کمک کرد. انتخاب موضوع مناسب برای پایان نامه و پروپوزال سبب می‌شود که مسیر شما کاملا مشخص شده و به خوبی بقیه گام‌های خود را با آگاهی کامل بردارید. اگر شما نیز قصد دارید نوشتن پایان نامه و یا پروپوزال شما با حداقل دردسر انجام شود، این مطلب برای شماست. به طور کامل توضیح خواهیم داد که نحوه انتخاب موضوع پایان نامه و پروپوزال چگونه است؟ با ما همراه باشید.

چگونه یک موضوع خوب برای پایان نامه و یا پروپوزال انتخاب کنیم؟

به منظور مشخص کردن موضوع پایان نامه خود می‌توانید گام‌های مختلفی را بردارید. این گام‌ها سبب خواهند شد که پایان نامه شما به دنبال انتخاب موضوعش، مسیر مشخصی پیدا کرده و بقیه گام‌های نگارش آن برای شما ساده شود. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

از استاد راهنمای خود کمک بگیرید.

درصورتی که قصد دارید موضوعی متناسب با رشته تحصیلی خود بیابید، بهتر است به سراغ اساتید راهنمایی بروید که رزومه علمی مرتبط با موضوع و رشته تحصیلی شما را داشته باشند. با استاد راهنمایی که تخصصش، حوزه مورد علاق شماست، صحبت کنید و موضوعات مدنظر را مطرح کنید. استاد راهنما از بین موضوعات مطرح شده، بهترین گزینه برای پایان نامه شما را مشخص می‌کند. او احتمالا پیش از شما هم با دانشجویان مشابه شما سر و کار داشته و به خوبی می‌تواند

منابع مختلف را مطالعه کنید

مشاوره با استاد راهنما می‌تواند گزینه خوبی برای یافتن موضوع برای پایان نامه باشد. اما این اتفاق به کمک مطالعه منابع مختلف بهتر و بهتر پیش می‌رود. مطالعه منابع مختلف در این مسیر می‌تواند دید ما را بازتر کند. به عنوان مثال می‌توان اینترنت را گزینه‌ای مناسب برای یافتن کلید واژه‌های مناسب برای انتخاب موضوع یاد کرد. خوبی اینترنت این است که در کسری از زمان می‌تواند حجم بالایی از منابع را به شما معرفی کند. حتما می‌دانید که در مسیر نوشتن پایان نامه فاکتور زمان چقدر دارای اهمیت است. به همین دلیل از ابزار‌هایی مانند اینترنت حتما برای مطالعه بیشتر و گرفتن ایده‌های بهتر استفاده کنید.

چگونه پایان‌نامه را به مقاله تبدیل کنیم؟ساده ترین روش
ادامه مطلب

میزان تسلط شما بر موضوع انتخابی

نوشتن پایان نامه می‌تواند بازه‌های زمانی مختلفی را از افراد بگیرد. از چند هفته گرفته تا چند ماه این بازه زمانی متغیر است. بنابراین در انتخاب موضوع باید فاکتور علاقه را نیز باید درنظر داشته باشیم. موضوعی که مورد علاقه ما باشد، احتمالا تسلطی که نسبت به آن داریم بیشتر است و به همین دلیل سریع‌تر روند نوشتن پایان نامه پیش می‌رود. همچنین وقتی موضوع مورد علاقه باشد توان و انگیزه ما در مسیر نوشتن پایان نامه حفظ می‌شود. بدیهی است که تسلط بالا به موضوع سبب می‌شود که وقت کمتری برای گشتن در اینترنت و… صرف کنیم.

برای انتخاب موضوع خلاقیت به خرج دهید

موضوعی که از سوی ما برای پایان نامه و یا پروپوزال تعیین می‌شود، نباید فاقد خلاقیت باشد. به بیان بهتر باید موضوع انتخابی از سوی ما چالش و هیجانی برای خواننده داشته باشد. یعنی وقتی کاربری آن را مطالعه می‌کند شاهد هیچگونه تقلیدی در آن نباشد. حتما می‌دانید که تقلید و خلاقیت دو عامل کاملا ضد هم می‌باشند. استفاده از استاد راهنما می‌تواند به انتخاب خلاقانه موضوع کمک شایانی کند.

موضوع پایان نامه باید کاربردی باشد.

باید موضوعی را انتخاب کنید که در سریع‌ترین زمان، بیشتری کارایی را در جامعه ایفا کند. به بیان بهتر باید با استفاده از موضوع پایان نامه مشکلی را از جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم برطرف کرد. اصلا هدف از نوشتن پایان نامه هم همین است. باید در این مسیر به یک نیاز اجتماعی به خوبی پاسخ داده شود. پایان نامه ما باید به گونه‌ای باشد که به دنبال خوانده شدن از سوی افراد متقاضی، پیامد‌ها و نتایج مفید خود را نشان دهد. بنابراین اگر به دنبال راهی برای انتخاب موضوع پایان نامه هستید، حتما به کاربردی بودن آن توجه داشته باشید.

موضوع پایان نامه باید قابل اجرا باشد!

یکی دیگر از فاکتور‌هایی که حتما باید درنظر داشته باشید این است که موضوع پایان نامه باید قابل اجرا باشد. ممکن است موضوعی که ما انتخاب می‌کنیم، تقلیدی نبوده و کاملا خلاقانه باشد. اما باید الزاماتی را هم درباره آن درنظر گرفت. به خصوص درصورتی که محل ما الزاماتی را درباره موضوع مشخص کرده است، این الزامات حتما باید مورد توجه قرار گیرند. شاید در دانشگاهی تحصیل کنید که دستگاهی خاص را برای موضوع شما نداشته باشد. بنابراین حتما قابل اجرا بودن پایان نامه را هنگام انتخاب موضوع بسنجید. در غیر این صورت در ادامه مسیر انجام پایان نامه به مشکل برخواهید خورد.

رساله دکتری چیست؟ + مراحل کامل نوشتن (راهنمای جامع)
ادامه مطلب

یک پایان نامه خود دارای چه ویژگی‌هایی می‌باشد؟

مهم‌ترین ویژگی‌های یک پایان نامه خوب به شرح زیرند:

  • پایان نامه باید کاملا خوانا بوده و موضوعی آشکار داشته باشد. به بیان بهتر موضوعی که پایان نامه برخوردار است، باید فاقد هرگونه ابهام باشد.
  • در پایان نامه نباید هرگونه کلمه اختصاری بکار برده شود. درصورت بکاربردن چنین کلمه‌ای مفهوم آن باید توضیح داده شود.
  • نباید در موضوع پایان نامه اقدام به مطرح کردن سوال کنید. موضوعی جذاب و غیر سوالی انتخاب کنید.

موسسه پایان نویس آماده ارائه خدمات در زمینه انجام پایان نامه به شما دانشجویان عزیز می باشد تا ضمن صرفه جویی در وقت شما، بهترین خدمات را با بهترین کیفیت و با ۲۰% تخفیف برای شما انجام دهد. شما می توانید با خیالی آسوده تمام موارد زیر را به ما بسپارید: انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال و انجام مقاله های متنوع علمی و پژوهشی و ISI ، انجام پروژه spss و تحلیل آماری پایان نامه و همچنین انجام ترجمه تخصصی مقاله و کتاب، انجام پایان نامه فنی و مهندسی، انجام پایان نامه علوم انسانی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم پزشکی جزوی از تخصص ماست. در موسسه پایان نویس برای هر رشته کارشناس و پژوهشگر مربوط به رشته شما بر روی پروژه شما کار خواهد کرد این ویژگی ها پایان نویس را به بهترین موسسه انجام پایان نامه تبدیل کرده است. پس با خاطری آسوده تمام دغدغه های خود را به ما بسپارید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *