استاد مشاور کیست؟
استاد مشاور در مسیر انجام پایان نامه وظایفی مانند کمک به انتخاب موضوع، کمک به جمع آوری دادهها و… را داراست. آخرین و مهمترین گامی که دانشجویان در مسیر فارغ التحصیلی در مقاطع ارشد و دکتری باید بردارند، ارائه پایان نامه است. برای انجام پایان نامه، نه تنها دانشجو، خود باید به دنبال منابع معتبری برود، بلکه از تجربه، دانش و تخصص افراد کاربلد هم باید بهره ببرد. استاد مشاور یکی از این افراد است که وظایف مهمی درقبال دانشجو دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با استاد مشاور، وظایف وی و البته تفاوتی که با استاد مشاور دارد، آشنا کنیم. پس تا پایان ما را همراهی کنید.
وظایف استاد مشاور
یکی از افراد علمی که درکنار استاد راهنما، به دانشجو کمک میکند تا بهترین کار علمی را ارائه کند، استاد مشاور است. همانطور که میدانید، انتخاب استاد راهنما امری اجباری است. اما اجباری برای انتخاب استاد مشاور وجود ندارد. خود استاد راهنما هم میتواند تشخیص دهد که آیا دانشجویش نیازی به استاد مشاور دارد یا خیر. این را بدانید که برای انجام پایان نامه میتوانید حداکثر از دو استاد مشاور بهره بگیرید. در بسیاری از موارد میتوان بین وظایف استاد مشاور و استاد راهنما شاهد اشتراک بود. اما قطعا مسئولیتها و اختیارات استاد راهنما بیشتر است.
این فرد علمی؛ یعنی استاد مشاور باید با دانشجویان خود ارتباطی قوی برقرار کند و در مسیر انجام پایان نامه کاملا آنها را همراهی کند. او باید در تمامی مراحل عملکرد دانشجو را تحت نظارت داشته باشد تا اطمینان حاصل کند که کارش را درست انجام میدهد. باید به طور فعالانه در جریان انجام پایان نامه قرار داشته باشد و وجود مشکل و یا مشکلات را به دانشجو گوشزد کند. پس در یک کلام میتوان ادعا کرد که استاد مشاور نقش مهمی برای بهتر انجام شدن پایان نامه دانشجویان دارد.
نقش استاد مشاور در پایان نامه
به طور کلی میتوان نقش استاد مشاور برای انجام پایان نامه دانشجویان را شامل موارد زیر دانست:
کمک به انتخاب موضوع پایان نامه
یکی از اصلیترین دغدغههایی که دانشجویان برای انجام پایان نامه دارند، انتخاب موضوع است. استاد مشاور باید با داشنجو جلساتی را برگزار کند، با وی درباره علاقه مندیهایش صحبت کند و تخصصهای وی را درنظر بگیرد. وابسته به اینکه دانشجو چه علاقه و تخصصی دارد، استاد مشاور باید موضوعی را به وی پیشنهاد کند که سبب بهبود مهارت و دانش وی شود. ممکن است از قبل موضوعی را انتخاب کرده باشید. به همین دلیل بهتر است استادی را انتخاب کنید در موضوع شما تخصصی داشته باشد. این امر قطعا روی نتیجه نهایی موثر خواهد بود.
برنامه ریزی برای انجام پایان نامه
انجام هر بخش از پایان نامه، زمانبندی خاص خودش را داراست. از انتخاب موضوع گرفته تا تصویب پروپوزال و درنهایت ارائه، همه و همه باید در بازه زمانی درست انجام بشوند. بنابراین دیگر وظیفه استاد مشاور، برنامه ریزی برای انجام پایان نامه است. در این صورت دغدغهای بابت اینکه کار شما با تاخیر انجام شود، نخواهید داشت. درصورتی که انجام کار با تاخیر پیش برود، ممکن است استرس شما سبب افت کیفیت کار بشود.
کمک به تحلیل دادهها و گردآوری آنها
این موضوع بخصوص برای دانشجویان علوم انسانی و همچنین علوم پایه اهمیت زیادی دارد. یکی از فصول پایان نامه اختصاصا به جمع آوری و تحلیل دادهها اختصاص دارد. استاد مشاور باید راهنماییهای لازم را به دانشجو ارائه کند تا بتواند به بهترین شکل دادههای خود را جمع آوری کرده و از آنها نتیجه گیری کند. برای این کار استاد مشاور میتواند راهنماییهای لازم درباره روشهای آماری و ابزارهای موردنیاز برای تحلیل دادهها را به وی ارائه کند.
کمک به نوشتن پایان نامه
راهنمایی برای نوشتن پایان نامه، وظیفه دیگری است که استاد مشاور دارد. این فرد علمی باید بتواند بهترین نکات علمی و توصیههای فنی را برای بهتر نوشته شدن پایان نامه به دانشجو ارائه کند. طوری که پایان نامه وی ساختار نگارشی عالی را دارا باشد و قوانین نگارشی و البته منابع در آن به خوبی ذکر شوند.
آنالیز و اصلاح پایان نامه
رفع ایرادات پایان نامه برای گرفتن بهترین نمره در روز دفاع ضروری است. به همین دلیل استاد مشاور باید ایرادات پایان نامه را رصد کند و به دانشجو گوشزد کند. همچنین راه حل برطرف کردن این ایرادات هم باید از سوی استاد راهنما ذکر شود. به بیان بهتر نظرات و پیشنهادات یک استاد مشاور کاربلد، میتواند برای گرفتن بهترین نمره در روز دفاع به دانشجو کمک کند.
راهنمایی به دانشجویان برای دفاع هرچه بهتر
آخرین موردی که به عنوان وظیفه یک استاد مشاور حرفهای مطرح است، کمک به دانشجو برای دفاع هرچه بهتر است پایان نامه است. طوری که دانشجو برای ارائه پایان نامه به اساتید داور به طور کامل آماده شود. یک دانشجو باید یاد بگیرد که برای دفاع چگونه میتواند به بهترین شکل عمل کند و به سوالات دیگران پاسخ بدهد. استاد مشاور به کمک شناختی که از دانشجو پیدا میکند، میتواند نقطه نظرات خود را پیش از جلسه دفاع به دانشجو عنوان کند. تا او را به طور کامل در مسیر فارغ التحصیلی یاری کرده باشد.
تفاوت و فرق استاد راهنما و استاد مشاور
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، داشتن استاد راهنما الزامی است، اما الزامی برای داشتن استاد مشاور نیست. همچنین اختیارات استاد راهنما نسبت به استاد مشاور بیشتر است. بنابراین میتوان از استاد مشاور به عنوان یک بازوی فکری ثانویه در مسیر انجام پایان نامه یاد کرد.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره استاد مشاور و وظایفی که در قبال دانشجو دارد، صحبت کردیم. انجام پایان نامه کار تخصصی است که افراد کار راحتی دربارهاش ندارند. اما میتوان به کمک یکسری افراد کاربلد در زمینه علمی خود، انجام این کار را ساده کرد. استاد مشاور میتواند یکی از همین موارد باشد که با تجربیات و تخصصهایی که دارد، کمک میکند که دانشجو از صفر تا صد نوشتن پایان نامه را به شکلی حرفهای پیش ببرد. برای نوشتن یک پایان نامه حرفه ای، باید بخشهای مختلف، از جمله جمع آوری دادهها و… را به خوبی انجام داد. این کار به کمک تجربیات افراد علمی کاربلد نظیر استاد راهنما و استاد مشاور ممکن میشود. ایا شما هم وظیفه دیگری درباره وظیفه استاد مشاور به ذهنتان میرسد؟ با ما درمیان بگذارید!
موسسه پایان نویس آماده ارائه خدمات در زمینه انجام پایان نامه به شما دانشجویان عزیز می باشد تا ضمن صرفه جویی در وقت شما، بهترین خدمات را با بهترین کیفیت و با ۲۰% تخفیف برای شما انجام دهد. شما می توانید با خیالی آسوده تمام موارد زیر را به ما بسپارید: انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال و انجام مقاله های متنوع علمی و پژوهشی و ISI ، انجام پروژه spss و تحلیل آماری پایان نامه و همچنین انجام ترجمه تخصصی مقاله و کتاب، انجام پایان نامه فنی و مهندسی، انجام پایان نامه علوم انسانی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم پزشکی جزوی از تخصص ماست. در موسسه پایان نویس برای هر رشته کارشناس و پژوهشگر مربوط به رشته شما بر روی پروژه شما کار خواهد کرد این ویژگی ها پایان نویس را به بهترین موسسه انجام پایان نامه تبدیل کرده است. پس با خاطری آسوده تمام دغدغه های خود را به ما بسپارید.
بدون دیدگاه