رفرنس‌نویسی قاعده و قانون خودش را داراست. ابتدا باید تعیین کنید که قصد نوشتن رفرنس‌ها در پایان مقاله را دارید و یا به دنبال نوشتن رفرنس‌های داخل متن هستید؟ قطعا نمی‌خواهید که کار علمی شما حالت سرقت ادبی و یا علمی پیدا کند. تمامی مقالات علمی سطح جهان به منظور برخورداری از ارزش بالا باید مستند باشند. باید برای نوشتن و نگارش این مقالات و البته پایان نامه‌ها هم از منابع داخلی و هم خارجی استفاده کرد. درصورتی که نحوه رفرنس‌نویسی برای شما سوال است، این مطلب را تا انت‌ها همراهی کنید. صفر تا صد شیوه نوشتن منابع در پایان نامه (نحوه رفرنس‌نویسی در پایان نامه) را خدمت شما شرح خواهیم داد.

مهم‌ترین روش‌های نوشتن رفرنس در مقاله

یادتان باشد که هر قسمتی از متن مقاله که برخوردار از نقل قول، جملات و یا افکار و یافته‌های فردی است، باید از نام مرجع مورد استفاده شما بهره‌مند باشد. در این صورت امانت داری علمی و ادبی شما به اثبات رسیده و کار پژوهشی شما شکل معتبرتری به خود می‌گیرد. به علاوه اینکه خواننده درصورتی که تمایل داشته باشد، با رفرنس‌نویسی شما به سراغ خواندن متن کامل منبع می‌رود. اما این را بدانید که به طور کلی دو شکل از رفرنس‌نویسی مطرح است. اولین حالت موقعی است که قصد داشته باشید رفرنس را در متن بنویسید. حالت بعدی برای زمانی است که قصد داشته باشید منابع را درانتهای مقالات بیاورید.

نحوه دادن رفرنس در متن

اینکه شما چگونه در متن رفرنس دهی کنید، وابسته به نوع محتوا می‌باشد. برای این کار می‌توانید روش‌های زیر را پیش بگیرید:

  • نقل قول مستقیم: ساختار این شکل از رفرنس دهی به شکل مقابل است (نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار، شماره صفحه) اگر به دنبال یک مثال برای یادگیری بهتر این است کار هستید فقط کافی است به مثال رو به رو توجه کنید (مهدی زاده، ۱۳۵۴، ص ۷۷) اما گاهی ممکن است خود نویسنده نقل قولی را از فرد دیگری آورده باشد. این نوع رفرنس دهی هم دارای ساختار خاص خود می‌باشد. به ساختار رو به رو دقت کنید (نام خانوادگی نویسنده طبق گفته نام خانوادگی گوینده نقل قول، سال انتشار، شماره صفحه) شاید دیدن ساختار خالی برای شما سوالات بسیاری را ایجاد کند. برای یادگیری بهتر این کار مثال رو به رو را ببینید (مهدی زاده به نقل از مژدهی، ۱۳۵۴، ص۷۷)
  • اگر قصد دارید نقل قول غیرمستقیم کنید قدری کار شما ساده‌تر است. دیگر نیازی نیست که به صفحه کتاب برای نوشتن رفرنس اشاره کنید. بلکه کافی است تنها ساختار رو به رو را پیاده کنید (نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار) اگر قصد دارید مثالی در این باره ببنید مشکلی نیست! به مثال رو به رو توجه کنید (مهدی زاده، ۱۳۵۴)
  • نوشتن کتاب یا مقاله: درصورتی که قصد دارید به منبعی که از نوع کتاب یا مقاله است اشاره کنید به ساختار رو به رو دقت کنید (نام خانوادگی، سال انتشار، شماره صفحه) البته این را بدانید که درصورت نیاز به استفاده از یک منبع برای چندبار، نیازی نیست ساختار مذکور را مدام تکرار کنید. بلکه می‌توانید از عبارت «همان منبع» استفاده کنید. برای نمونه می‌توانید بنویسید: (همان منبع، ص ۷۷)
نحوه انتخاب موضوع پایان‌نامه و پروپوزال چگونه است؟
ادامه مطلب

نحوه رفرنس دهی به اینترنت و مطبوعات چگونه است؟

  • درصورتی که سوال فوق، برای شما نیز پرسش ایجاد کرده است، به موارد زیر توجه کنید:
  • اینترنت: برای نوشتن رفرنس‌های اینترنتی می‌توانید از ساختار (نام نویسنده، سال انتشار) استفاده کنید
  • مطبوعات: اگر سورس شما از دسته مطبوعات می‌باشد کار سختی پیش رو ندارید. از ساختار (عنوان مطلب، تاریخ انتشار، نام روزنامه و یا مجله، شماره آن، شماره صفحه) استفاده کنید.
  • سازمان و یا نهاد: می‌توانید برای رفرنس دهی به یک سازمان خاص از ساختار (نام سازمان، سال انتشار، شماره صفحه)

نوشتن منابع درانتهای مطلب چگونه است؟

برای نمونه رفرنس‌های خود در انتهای مقاله روند رایج و معمولا ثابتی پیش روی شماست. این منبع به شکل زیر است:

  • کتاب: برای این کار «نام نویسنده، نام خانوادگی نویسنده، (سال انتشار) نام کتاب، محل نشر» را درنظر داشته باشید. درصورتی که کتاب از دو یا سه نویسنده برخوردار باشد، می‌توانید نام خانوادگی نویسنده دوّم و سوم را اضافه کنید. اما درصورتی که تعداد نویسندگان بیش از سه نفر بود، فقط نام اولین نفر را بنویسید و بعد از آن از کلمه دیگران استفاده کنید. درصورتی که نام انتشارات مشخص نبود، از عبارت بیجا و یا بی‌نام استفاده کنید.
  • ترجمه: برای این کار ساختار: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، (سال انتشار)، نام کاب، ترجمه (نام مترجم)، محل نشر، نام انتشارات
  • مطبوعات: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، (سال انتشار)، نام مطبوعه، شماره
  • مقاله اینترنتی: بهترین کار این است که از ساختار نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، (سال انتشار)، نام مقاله، نشانی اینترنتی

یادتان باشد درصورتی که از محتوایی مانند ایمیل و… در پایان نامه استفاده می‌کنید، نیازی به ذکر منبع در آن نیست. اما باید در متن به آن‌ها اشاره شود. حداقل به مواردی مانند نوع مکاتبه و البته تاریخ آن در متن اشاره کنید. به علاوه اینکه نباید مراجع منتشر نشده را در قسمت مربوط به منابع بیاورید.

حداکثر زمان دفاع پایان نامه ارشد و دکتری چقدرست؟+تعیین روز دفاع
ادامه مطلب

موسسه پایان نویس آماده ارائه خدمات در زمینه انجام پایان نامه به شما دانشجویان عزیز می باشد تا ضمن صرفه جویی در وقت شما، بهترین خدمات را با بهترین کیفیت و با ۲۰% تخفیف برای شما انجام دهد. شما می توانید با خیالی آسوده تمام موارد زیر را به ما بسپارید: انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، انجام پروپوزال و انجام مقاله های متنوع علمی و پژوهشی و ISI ، انجام پروژه spss و تحلیل آماری پایان نامه و همچنین انجام ترجمه تخصصی مقاله و کتاب، انجام پایان نامه فنی و مهندسی، انجام پایان نامه علوم انسانی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم پزشکی جزوی از تخصص ماست. در موسسه پایان نویس برای هر رشته کارشناس و پژوهشگر مربوط به رشته شما بر روی پروژه شما کار خواهد کرد این ویژگی ها پایان نویس را به بهترین موسسه انجام پایان نامه تبدیل کرده است. پس با خاطری آسوده تمام دغدغه های خود را به ما بسپارید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *